legia Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 Jestem ciekaw waszych opini i sposobów ?????????????????? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 zalwerzy o co ci chodzi. Jeśli o to, żeby roślina miała dwa typy pułapek to odpowiedź brzmi nie ale żeby miała jakieś inne właściwości, kolor długość "włosków" to chyba tak bo w taki sposób (chyba) tworzone są nowe odmiany. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 Hm... ktoś mi ostatnio mówił o krzyżówce d. regia i muchołowki... ale nie jestem pewien Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 hahahaha. impossible. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 possible, ale na razie wyhodowana roslina jest bardzo wrazliwa i umiera po kilku dniach. Ma bardzo nieregularne ksztalty i ciezko je nawet okreslic. Kolejne proby beda prowadzone, ale na razie nie znam szczegolow. Skrzyzowano mucholowke z d.regia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 moim zdaniem patologia. po co na sile tworzyc genetyczne mutanty w dodatku ciezko utrzymywalne w warunkach hodowlanych. z definicju gatunku sadzilem iz jest to niemozliwe bo sa to 2 rozne rodziny ale genetyka widac lamie i te zasady . . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eQuadoR Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 a istneiją jakieś fotki tych o to mutantów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legia Napisano 21 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2007 Chodzi mi o to żeby miał na przykład w ustach muchołówki wyroła rosiczka albo jakaś inna opcja??????/ A gdybym połączł część rosiczki do głównego korzenia muchołówki na zasadzie klinu ??????? AAAAAAAAAAA D.regia to co to jest ???????? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 D.regia to co to jest ???????? rosiczka, fotki znajdziesz na stronie Nepenti Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legia Napisano 21 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2007 Super strona z linkami http://drosera.cpdb.info/linki.php Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shnikers24 Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 drosera11 to jest ta sama rodzina, tak w woli ścisłości moim zdaniem jest to bardzo ciekawe, ale jeszcze dużo wody w wiśle upłynie zanim doczekamy się takiej krzyżówki, która przetrwa dłużej niż kilka dni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 Przypuszczam, że nie będzie to krzyżówka w "mendlowskim" znaczeniu ale roślina modyfikowana genetycznie. Przenoszenie genów między odległymi taksonami, a nawet królestwami z pomocą technik inżynierii genetycznej to nie nowość. Niestety transfer wielu genów tak aby dały złożony efekt fenotypowy (widoczne cechy) jest jednak często niemożliwy do wykonania lub jest dziełem przypadku. Nie spodziewajmy się jednak, że da się stworzyć wszystko... Jaki jest sens tworzenia takich organizmów. Oczywiście jest dużo za i przeciw ale... to odległy temat. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 "...to jest ta sama rodzina, tak w woli ścisłości.." w sumie fakt ale odlegly takson. mendel sie w grobie przewraca moim zdaniem takie krzyzowki sa bezsensu i sa wylacznie "sztuka dla sztuki". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honey Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 A moim zdaniem krzyżówki są fajne,to powiększa liczbę gatunków... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 Moim zdaniem to jest oszukiwanie matki natury. Nie nalezy takich rzeczy robić. Nawet nie jestem ciekaw jak to bedzie wygladało Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi